Simptome

Manifestarea cea mai frecventă în cazul bolii de reflux gastroesofagian este arsura gastrică. Aceasta este semnul cel mai clar al bolii de reflux gastroesofagian, fiind prezentă în cel puțin 75% din cazuri. Arsura gastrică creează o stare de disconfort profund fizic şi psihic, putând fi confundată uneori cu durerile de inimă (angina pectorală). Atunci când sunt extrem de intense, arsurile gastrice pot fi confundate cu infarctul miocardic.

Durerea, resimțită ca o arsură în partea superioară a abdomenului, poate iradia în spatele sternului şi apare de regulă, după mese, după un efort fizic susținut sau după o dietă axată pe carne, lipide şi dulciuri. De asemenea, durerea poate să apară şi în timpul nopții, când corpul stă la orizontală. Arsurile gastrice pot fi resimțite în diverse feluri:

  • arsuri în piept, chiar în spatele sternului – pot dura de la câteva minute la câteva ore;
  • dureri în piept;
  • senzaţia de arsură sau senzația de lichid cald, acid sau sărat;

Oricare ar fi simptomele pe care le aveţi, atâta timp cât acestea se datorează arsurilor gastrice, nu întârziați să acţionaţi asupra lor cu Nedis. Tratamentul cu Nedis reduce producția excesivă de acid gastric chiar de la sursă, permițând însă producția cantității de acid gastric necesară digestiei.